Екскурсія місцями козацької слави

1 червня 2023 року викладачі та студенти Волинської православної богословської академії відвідали місця козацької слави.
Першою зупинкою у цій подорожі стали історичні пам'ятки Берестечківської громади, зокрема Свято-Троїцький собор, костел Святої Трійці та інші.
Також учасники екскурсії відвідали національний історико-меморіальний заповідник "Поле Берестецької битви", розташований між селами Пляшева та Острів на Рівненщині. Саме тут, у 1651 році, відбулася відома битва між козацько-селянським військом гетьмана Богдана Хмельницького та польською шляхтою.
Особливою зупинка була у Свято-Георгіївському чоловічому монастирі де прочан ознайомили з історією, традиціями та побутом монастиря і провели екскурсію власно облаштованим музеєм козацької доби.
З великим ентузіазмом учасники екскурсії відвідали пам'ятні місця Козацьких могил, де поховані герої, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України. Розглядаючи ці святі могили та пам'ятні знаки, студенти та викладачі молитовно вшанували пам'ять тих, хто відстояв національну гідність та ідеали.

Надіслав: VPBAcademy , дата: пт, 06/02/2023 - 17:34