Відкрита лекція «Жінки-лідерки у Старому Завіті: Марія, Рут, Юдит»

19 травня 2021 року у Волинській православній богословській академії відбулась зустріч з представниками Центру Союзу Українок Америки жіночих студій в УКУ, студентства й викладачів ВПБА. Пані Ольга Малецька, менеджер центру, розповіла про історію жіночих студій від моменту заснування до сьогодення, ознайомила присутніх з напрямом їхньої діяльності, доповіла про організацію навчальних програм, відкритих лекцій, семінарів, конференцій, видавничу діяльність. У свою чергу пані Галина Теслюк, керівник Центру Союзу Українок Америки, презентувала книгу італійського священника Енцо Б’янкі «Ісус і жінки», в якій відмітила особистість жінок, які були біля Ісуса Христа в час Його земного життя.
У наступній частині зустрічі лекторка розповіла про свої дослідження на тему: «Жінки-лідерки у Старому Завіті: Марія, Рут, Юдит». Тут пані Галина непросто подала характеристику згаданих постатей, але й провела паралелі із сучасними жінками.
На закінчення, присутні задали питання лекторці, на які отримали розгорнуті і змістовні відповіді.
Проректор з навчальної роботи прот. Ігор Скиба подякував візитерам за цікаву і корисну зустріч, а також висловив сподівання на подальшу плодотворну співпрацю.
Для гостей провели екскурсію Волинською православною богословською академією.

«Жінка – заміжня чи ні, матір чи ні, вдова… – може бути чимось більшим, аніж біологічною матір’ю, оскільки, якщо слухає слово Бога, є ученицею, сестрою і матір’ю Ісуса та інших» Енцо Б’янкі

Пресслужба ВПБА
фото: Ілля Сай

Надіслав: VPBAcademy , дата: ср, 05/19/2021 - 14:53