Випуск 2021

24 червня 2021 року відбулися урочистості з нагоди чергового випуску Волинської православної богословської академії. Розпочалося торжество соборною літургією у Свято-Троїцькому кафедральному соборі м. Луцька. Її очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл (Зінкевич) у співслужінні архієпископа Дніпровський і Криворізький Симеона (Зінкевича), єпископа Володимир-Волинський і Турійський Матфея (Шевчука), ректора ВПБА прот. Володимира Вакіна, канцлера Волинської єпархії прот. Миколая Цапа, спільноти викладачів та цьогорічних випускників.
За богослужінням випускників свящ. Михайла Скибу, свящ. Петра Щомака та свящ. Андрія Андрусика нагородили черговою священничою нагородою − набедреником. Після запричасного стиха проповідував випускник бакалаврату свящ. Володимир Господин.
Урочистості розпочалися з вітального слова ректора протоієрея Володимира Вакіна, в якому він наголосив, що цьогоріч ВПБА вперше видає дипломи бакалаврів державного зразка. За словами ректора, це стало можливим завдяки успішному проходженню процедури акредитації, «яка, однак, не є самоціллю, а лише добавляє пільги і пріоритети нашим випускникам. Випуск цього року святкується у період свята Трійці – сходження Святого Духу на апостолів. І як у них виникали сумніви, тривога і невпевненість, так і у наших випускників є ці переживання. Оскільки Господь управив апостолів на проповідь, то віримо, що і нашим випускникам, коли вони впевнено будуть стояти у вірі, Бог допоможе упорядкувати їхнє майбутнє», – наголосив протоієрей Володимир.
Привітання звучали і від запрошених гостей − владики Матфея та випускника магістратури владики Симеона. Від випускників бакалаврату з вітальним словом звернувся Ілля Бобилєв. Зворушливі слова вдячності прозвучали від Дмитра Демчука, який представляв випускників магістратури та Софії Кузь, що говорила від імені регентів. За заслуги перед Помісною Українською Православною Церквою та побожним народом проректор з навчальної роботи прот. Ігор Скиба та декан Богословського факультету прот. Василь Лозовицький були нагородженні орденом святого Архистратига Михаїла ІІ ступеня. Ректор ВПБА прот. Володимир Вакін, проректор з наукової роботи прот. Владислав Фульмес та учений секретар прот. Корнелій Хрущ були відзначені орденом святого рівноапостольного князя Володимира ІІІ ступеня.
За сумлінне несення послуху на благо Академії такі випускники, як Антон Клочак, Максим Очабрук та Ілля Сай отримали відзнаки ВПБА.
Учений секретар прот. Корнелій Хрущ зачитав наказ про присвоєння освітнього ступеня і видачу дипломів випускникам 2021 року. Почесну місію вручення дипломів здійснив ктитор Академії та її духовний батько митрополит Михаїл.
Насамкінець до випускників та всіх учасників заходу звернувся владика Михаїл, який привітав усіх зі святом та побажав Божого благословення.

Пресслужба ВПБА

Надіслав: VPBAcademy , дата: чт, 06/24/2021 - 16:09