Вийшла друком друга колективна монографія «Церква Христова: місія, традиції, сьогодення»

У видавництві Дух і Літера вийшла друком друга колективна монографія ВПБА «Церква Христова: місія, традиції, сьогодення» (Серія: Українські Богословські Студії). Досвід багатьох країн світу переконливо свідчить, що запорукою процвітання нації є її духова сфера. Домуніюча роль у формуванні високої духовності людини та суспільства належить Церкві Христовій, Яка є «світлом для світу і сіллю для землі». Її неодмінно постійна місія від заснування – відкривати істину Божественної Любові, освячувати усі сфери життя й служіння людини у цьому світі, і тому Вона ніяк не може відмовчуватися з приводу актуальних проблем сучасності. У книзі розглядається одвічна місія та різні аспекти буття Церкви Христової: богословський, церковно-історичний, філософський та соціальний. Рубрику «Богословські та філософські аспекти буття Церкви Христової» відкриває стаття протоієрея Василя Вепрука з темою: « Необхідність стяжання Духа Святого», у якій автор аналізує необхідність допомоги Духа Святого для отримання і засвоєння дарів спасіння. У статті «Способи подання Святого Причастя у православних церквах під час пандемії» автор протоієрей Андрій Дудченко описав та проаналізував різні способи подавання Святого Причастя вірянам, які стали використовуватися в Помісних Православних Церквах від початку пандемії Covid 19. Стаття «Використання культу святих як знаряддя російської агресії супроти православного населення України» священника Павла Проценка та протоієрея Василя Лозовицького є дуже актуальною, особливо в сьогоднішні дні, коли росія розпочала війну проти народу України. Мета статті — сприяти обмеженню негативного впливу російської інформаційної агресії релігійного характеру супроти православного населення України шляхом підготовки передумов для перегляду статусу успадкованих безпосередньо від країни-агресора та їхнього подальшого виключення з місяцеслову Православної Церкви України. Досить цікава стаття грецького професора Петроса Василіадіса «Τhe CEMES COVID-19 pandemic project. А hope for renewal in the Orthodox Church». У рубриці «Соціальне служіння Церкви Христової — відповідь на виклики сьогодення» автори Юрій Борейко та Тетяна Федотова у статті «Соціальна діяльність Православної Церкви України в умовах сучасних викликів» зазначають про важливість церкви у сьогоденні, а головне про виклики, які постають перед Церквою та як повинна реагувати на них. У публікації «Інтегративний менеджмент мультидисциплінарного служіння медичного капелана» священника Сергія Кирилюка описано авторську концепцію розвитку медичного капеланства, яка за своєю суттю не має світових аналогів та пропонується опорною для широкого впровадження в Україні. Людмила Филипович у статті « Релігійна більшість і релігійна меншість в українському контексті: принципи міжконфесійних відносин» розкриває проблему взаємин релігійної більшості і релігійної меншості, які зацікавлені в подоланні історично складених конфліктних відносин у будуванні демократичної і плюралістичної України.
У колективній монографії «Церква Христова: місія, традиції, сьогодення» розміщено чимало інших цікавих матеріалів та статей, зокрема іноземних авторів-науковців.
У сьогоднішній не простий для України час, коли триває війна, яку розв'язала росія, важливо висвітлювати правду проти ідеології « русского мира», бо саме це і принесло війну на нашу землю.
Примірник колективної монографії можна придбати у приймальні ВПБА, видавництві Дух і Літера, а також зателефонувавши за номером телефону 0971621685.

Надіслав: VPBAcademy , дата: пн, 04/11/2022 - 20:46