Взяли участь у чині освячення Покровського храму Свято-Троїцького духовного центру Тернополя

22 травня 2021 року митрополит Луцький і Волинський Михаїл (Зінкевич) у супроводі ректора Волинської православної богословської академії прот. Володимира Вакіна взяв участь у чині освячення Покровського храму Свято-Троїцького духовного центру в місті Тернопіль, що очолив Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший митрополит Епіфаній (Думенко).
За Божественною літургією викладача ВПБА протоієрея Миколая Зінкевича за ревне служіння Церкві було удостоєно чергової богослужбової нагороди – права носіння хреста з прикрасами.
Духовенство і миряни молилися до Всемилостивого Господа за захист людей від хвороби в сучасній епідеміологічній ситуації.
На запричасному проповідь виголосив прот. Володимир Вакін.
Після літургії у своїй промові Предстоятель згадав приснопам’ятного протоієрея Анатолія (Зінкевича), наголосивши, що саме завдяки його старанням на цьому місці покладено початок грандіозному будівництву. «Я переконаний, що він також присутній тут духом. І він радіє, що те, над чим він трудився тривалий час, розбудовуючи, – увінчалося цим освяченням», – додав Блаженніший.
Завершилося богослужіння уставним многоліттям.

ДЖЕРЕЛО: Пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ)

Надіслав: VPBAcademy , дата: пн, 05/24/2021 - 13:36